Príslušníkov OS SR ocenili za pomoc pri vlaňajších povodniach

04.02.2011 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 4. februára (TASR) – Zástupcovia Obvodného úradu Stará Ľubovňa a Ľubovnianskeho združenia miest a obcí (ĽZMO) ocenili pomoc príslušníkov vrtuľníkového krídla a 2. mechanizovanej brigády z Prešova pri ...
Stalo sa tak vo štvrtok (3.2. ) v Ľubovnianskych kúpeľoch, kde ocenenie prevzali vojaci Ozbrojených síl (OS) SR z rúk prednostky OÚ a predsedníčky krízového štábu Zity Pleštinskej a predsedu ĽZMO Jozefa Kaletu. „S úctou si pripomíname bezprostrednú reakciu na vzniknutý krízový stav zo strany profesionálnych záchranných zložiek a vojakov Ozbrojených síl SR. Ich obetavé nasadenie pri vykonávaní povodňových záchranných prác je pre nás, obyvateľov regiónu, neoceniteľné, “ povedala Pleštinská.
Veliteľ vrtuľníkového krídla plukovník Miroslav Korba si ocenenie váži. „Je to veľmi príjemný pocit, keď vám dávajú najavo sympatie a poďakovanie, ktoré si vysoko vážime. Chcem ubezpečiť obyvateľov nielen ľubovnianskeho regiónu, že sa aj v budúcnosti budú môcť na nás spoľahnúť. Pomoc v núdzi je naším poslaním, “ konštatoval Korba.
Na ocenenie reagoval aj náčelník Generálneho štábu OS SR Ľubomír Bulík. Uviedol, že aj vojaci v uniformách vnímajú starosti a problémy obyvateľov či už doma, alebo vo svete. „Aj my máme rodiny a nikto nikdy nevie, ako sa osud môže dotknúť nás a našich rodín. Som hrdý na príslušníkov vrtuľníkového krídla, 2. mechanizovanej brigády a na všetkých našich vojakov, ktorí sa podieľajú na pomoci našim obyvateľom v krízových situáciách, “ zdôraznil s tým, že vykonanú prácu si váži o to viac, pretože si uvedomuje, v akých zložitých podmienkach si vojaci udržiavajú svoju profesionalitu.
Príslušníci OS SR sa tradične podieľajú na zásahoch pri živelných pohromách a katastrofách, ako sú požiare či povodne. Minuloročná povodeň bola podľa niektorých ľudí najhoršia za posledných 50 rokov.
 

Vyberte región